20/04/2015
חה"כ לשעבר, ד"ר עדי קול, מצטרפת למרכז הבינתחומי הרצליה
ד"ר קול תעמוד בראש ארגון הבוגרים והחל משנת הלימודים תשע"ו תכהן גם כדיקנית לענייני סטודנטים

חברת הכנסת לשעבר, ד"ר עדי קול, מצטרפת למרכז הבינתחומי הרצליה ותעמוד בראש ארגון הבוגרים יחד עם הצוות הפועל בו כיום. החל משנת הלימודים הבאה (תשע"ו), תכהן ד"ר קול גם כדיקנית לענייני סטודנטים. בתפקידה זה תחליף את ד"ר יצחק אורון שיסיים את תפקידו לאחר 13 שנים. במסגרת תפקידיה תתרום ד"ר קול מניסיונה לפעילות ההתנדבות הרחבה המתקיימת בבינתחומי.

ד"ר עדי קול הינה בעלת תואר Ph.D. במשפטים מאוניברסיטת קולומביה. בשנת 1997, הקימה את "מרכז ברירה" למעורבות חברתית של סטודנטים ואת תכנית הלימודים "דיני רחוב" – שתיהן עסקו בהנגשת המשפט לנזקקים, אוכלוסיות מוחלשות ונוער במצוקה. תכנית "דיני רחוב" אומצה מאוחר יותר על ידי אוניברסיטת תל-אביב ובית הספר למשפטים של London School of Economics.

כיהנה כמרצה באוניברסיטת תל-אביב ובאוניברסיטת בן גוריון – בהן פעלה תכנית "אוניברסיטה בעם" שהוקמה ביוזמתה של ד"ר קול. "אוניברסיטה בעם" מאפשרת לאוכלוסיות נזקקות וחסרות השכלה ללמוד קורסי מבוא אוניברסיטאיים באוניברסיטאות שונות בישראל, אשר המרצים שלהם הם סטודנטים מצטיינים לתואר ראשון.

באוקטובר 2012 הצטרפה ד"ר קול למפלגת "יש עתיד" ונבחרה לכנסת ה-19, במסגרתה כיהנה כיו"ר ועדה מיוחדת לפניות הציבור וכחברה במספר ועדות. לקראת הבחירות לכנסת ה- 20 הודיעה על פרישתה מהחיים הפוליטיים.‏

פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי הרצליה, מסר: "אני מבקש להביע את תודתי ואת תודת הבינתחומי לד"ר יצחק אורון, אשר נמנה על קבוצת המייסדים של הבינתחומי הרצליה, על תרומתו רבת השנים למרכז הן כמרצה וחוקר בבית ספר אריסון למנהל עסקים ובבית ספר טיומקין לכלכלה והן בתפקידו כדיקן לענייני סטודנטים. אני מאחל הצלחה לד"ר קול ואני סמוך ובטוח כי היא תתרום רבות מניסיונה לטיפוח הקשר עם הסטודנטים ובוגרי הבינתחומי הרצליה."