06/05/2010
המרכז הבינתחומי הרצליה העניק תואר עמית כבוד לאישים בולטים כהוקרה על תרומתם לישראל ולעם היהודי

כמדי שנה, העניק פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא המרכז הבינתחומי הרצליה, תארי "עמית כבוד" לדמויות מובילות המסמלות ציונות, יזמות, אחריות חברתית, פילנתרופיה והצלחה עסקית, כהוקרה על תרומתם יוצאת הדופן, בין היתר, למדינת ישראל, לעם היהודי ולמרכז הבינתחומי הרצליה. הטקס התקיים ביום רביעי, 26 במאי 2010, במרכז הבינתחומי הרצליה.

מקבלי התואר השנה:

סמי סגול, יו"ר קבוצת כתר, עידן עופר, יו"ר מועצת המנהלים של החברה לישראל, ד"ר לרפואה מרים אדלסון, פרופסור רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון, פרופסור ארוין קוטלר, חבר הפרלמנט הקנדי ושר המשפטים של קנדה לשעבר, גדעון ארגוב, איש עסקים בינלאומי, מייסד תכנית ארגוב לדיפלומטיה במרכז הבינתחומי וברוך איבצ'ר, איש עסקים ישראלי יוצא דופן, ואישיות ציבורית ידועה בפרו.

פרופ' אוריאל רייכמן ברך את עמיתי הכבוד "כל אחד משבעת עמיתי הכבוד מביאים איתם תרומה ייחודית לחברה הישראלית, בעשייה כלכלית רבת חשיבות, המאפשרת למדינה לשגשג למרות קשייה הפנימיים והחיצוניים, הלוחמים לזכויות אדם וחופש הביטוי בזירה העולמית והפועלים בארצותיהם למען זכותנו להתקיים כמדינה חופשית מאיומי טרור והשמדה, והעושים למען החינוך האקדמי והרפואה והכשרת מנהיגות העתיד מתוך מחויבות לחזון הציוני ולחברה מגשימה וליברלית.

אנחנו מודים לכם עמיתי הכבוד על מי שאתם, על העשייה, הדוגמה האישית ועל שהסכמתם לחלוק איתנו את טקס עמיתי הכבוד והחוקרים, המרצים והבוגרים המצטיינים במרכז הבינתחומי."

פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון נשאה דברים בשם עמיתי הכבוד, ודיברה על תפקידה של האקדמיה בישראל ועל חשיבותה. להלן קטעים מנאומה:

"המוסדות להשכלה גבוהה חייבים לראות את מקומם במארג החברתי של בישראל לא רק בהיבט האקדמי הטהור של הוראה ומחקר, אם כי זה צריך להיות המנדט העיקרי שלהם. המוסדות חייבים לראות לעצמם חובה להיות קשובים וערניים לחברה סביבם ולבדוק באופן תמידי את תרומתם הציבורית.

האקדמיה צריכה להיות גם קשובה וערנית למגמות חברתיות, לשיח הציבורי ולאתגרים חדשים שהמציאות הפוליטית המקומית והעולמית מציבה לפתחה. האקדמיה בישראל יכולה להתגאות בסביבה הרעיונית הפתוחה והמתקדמת שהיא מספקת, במגוון הדעות הרווח בה, בסובלנות שהיא מטפחת. האקדמיה חייבת לשקוד על שמירה קפדנית של הערכים הללו שהם נשמת אפה של חברה דמוקרטית. האקדמיה גם חייבת לשקוד על זכויותיהם של כל הפרטים המרכיבים אותה ובמיוחד על זכויותיהם של הסטודנטים. הזכויות הטכניות אבל בעיקר הזכות לקנות ידע ולחפש אותו, לרכוש כלים לחשיבה וביצוע, לפתח סקרנות וחוש ביקורת וכל זאת, ללא כל נסיון לכוון רעיונית או פוליטית.

אבל האקדמיה מחויבת גם ערכית לאיתנותה וחוסנה של מדינת ישראל. ואף שאפילו משמעות ערכי "איתנות וחוסן" לא נמצאות יותר בקונצנזוס, ישנם עדיין ערכי יסוד ובסיס שבלעדיהם אין לנו קיום. הנסיון להפרדה דיכוטומית בין דמוקרטיה וליברליזם לבין ציונות הוא נסיון לשדר שעלינו לבחור בזה או בזה על מנת להמשיך להתקיים. תפקידה של האקדמיה היום להוביל בגאון את התפישה שהחיבור ליברליזם וציונות הוא לא רק לגיטימי אלא גם טבעי ובוודאי אפשרי. זהו לתחושתי חיבור קיומי הן לנו כאן בארץ והן לאחינו יהודי התפוצות ובעיקר, לדור הצעיר כאן ושם כאחד, עתיד היהדות ומדינת ישראל.

עמיתי, עמיתי הכבוד. כל אחת ואחד מכם מסמל את החיבור הזה של ציונות ליברלית, של אהבת האדם יחד עם אהבת העם והמדינה, של מחויבות נעלה לערכים של כבוד האדם, זכויותיו ורווחתו יחד עם מחויבות עמוקה לעם היהודי ומדינת ישראל.

ברכות לאכסניה, המרכז הבינתחומי הרצליה ולידידי פרופ' אוריאל רייכמן החולם, החוזה והמממש, איש העבודה המצוינת והמעש האיכותי, על המפעל המרשים הזה שיש לו כבר קבלות למכביר ולכן ראוי לשבחו בכל פה ומעל כל במה."וקריירה מפוארת למען עשייה רפואית ולתרומה ייחודית, חברתית וחינוכית, לחברה הישראלית. אדלסון תקבל תואר עמית כבוד של המרכז הבינתחומי הרצליה כאות הוקרה על תרומתה הייחודית והרחבה לחינוך ולחברה בישראל, דאגתה ופועלה למען מדינת ישראל והעם היהודי.