29/05/2014
טקס הענקת תואר "עמית כבוד" של המרכז הבינתחומי הרצליה
פרופ' מיכאל סלע, נשא דברים בשם עמיתי הכבוד: אוריאל רייכמן ידע לבנות צוות שותפים האחראים לשמירה על הרמה הגבוהה והרב-גוניות של המוסד, המגיעים ליעדים והישגים המקבילים למיטב מוסדות ההוראה והמחקר בעולם.

כמדי שנה, העניק פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי הרצליה, תארי "עמית כבוד" לדמויות מובילות המסמלות ציונות, יזמות, אחריות חברתית, אקדמיה, פילנתרופיה והצלחה עסקית, כהוקרה על תרומתם יוצאת הדופן, בין היתר, למדינת ישראל, לעם היהודי ולמרכז הבינתחומי הרצליה. טקס עמיתי הכבוד התקיים ביום רביעי, 28 במאי 2014, במרכז הבינתחומי הרצליה. טקס הענקת המגילות לעמיתי הכבוד התקיים במעמד אודי רקנאטי, יו"ר הדירקטוריון של המרכז הבינתחומי הרצליה.

פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי הרצליה ברך את הנוכחים ואמר: "אנחנו בבינתחומי רואים את עצמנו כחלק מהקהילה האקדמית המחויבת והמובילה. חשבנו כי נכון יהיה דווקא היום לבטא את הערכתנו הגדולה לאנשים ולמוסדות, חלוצי הבראשית, שהניחו את היסודות לאקדמיה הישראלית ולמדענים דגולים שבאו ממוסדות אלו."

"המרכז הבינתחומי ממשיך את אותה הרוח של חלוציות אקדמית. לאחר קיפאון של 15 שנה שאחז בממסד האקדמי והביא לסגירת שערים ולפגיעה קשה במוביליות חברתית לרבים, היה חיוני שנתייצב. לצד המחויבות למחקר האקדמי, באנו להדגיש מחדש את תפקיד האוניברסיטה בהכשרת הדור הצעיר למנהיגות חברתית ומקצועית והמחויבות לאותם ערכי היסוד שליוו אותנו בהקמת המדינה. אנחנו רואים עצמנו ממשיכי דרך, צועדים בצניעות בשבילים שכבשו גדולי הראשונים, ובשנת ה- 20 לבינתחומי אנחנו מביעים הוקרה לאוניברסיטאות על מה שהושג לפנינו."

פרופ' מיכאל רבין, חתן פרס טיורינג ופרס ישראל למדעי המחשב וממדעני המחשב המובילים בעולם; ופרופ' מיכאל סלע, מדען בעל שם עולמי בתחום האימונולוגיה ממכון ויצמן למדע וחתן פרס ישראל, נשאו דברים בשם מקבלי תואר עמית הכבוד.

פרופ' מיכאל סלע אמר: "עומד אני נרגש ומודה מקרב לב על הכבוד שאתם חולקים לי היום בהענקת תואר עמית לשם כבוד של המרכז הבינתחומי. תואר זה קושר אותי לצמיתות למוסד המיוחד הזה. כמו רבים מחברי האקדמאים הבאים מהממסד האקדמי המסורתי, הייתי בהתחלה ספקן לגבי עתידו ואפילו זכות קיומו של המרכז הבינתחומי. במשך השנים שאני מלווה מקרוב יותר למדתי להכיר ולהוקיר את הפן הייחודי המאפיין את המקום הזה."

"החזון והחלום של פרופ' אוריאל רייכמן - לתת מענה למאות ואלפי סטודנטים מהארץ ומחו"ל לקבל את החינוך האקדמי ברמה הגבוהה ביותר, רמה המקבילה למוסדות אקדמיים מצטיינים בעולם אשר אינם תלויים בתמיכות ציבוריות כאלו או אחרות, ויחד עם זאת אשר חרטו על דגלם לאפשר לכל סטודנט מצטיין באשר הוא את האפשרות ללמוד במוסד האליטיסטי הזה."

"אוריאל רייכמן לא רק שהצליח להקים את המוסד הזה, אלא גם ידע לבנות צוות שותפים האחראים לשמירה על הרמה הגבוהה והרב-גוניות של המוסד, צוות חוקרים ומורים אשר אינם נחים ואינם שוקטים כדי להגיע ליעדים והישגים המקבילים למיטב מוסדות ההוראה והמחקר בעולם."

פרופ' מיכאל רבין אמר: "הברכות הגדולות ביותר הם לאוריאל רייכמן, אדם ששילב חזון, תכנון ויכולת ביצוע, אשר יצרו כמעט בעשר אצבעות את מה שאתם רואים כאן מסביב. כל הדברים הללו נוסדו לטובתנו- טובת המדינה והחברה האנושית. בשנת ה-20 לבינתחומי אנו מאחלים לו עוד שנים רבות של הצלחות כאלה."

מר אהרן ידלין, מוותיקי תנועת העבודה הישראלית וחתן פרס ישראל, שקיבל גם הוא תואר עמית כבוד, ביקש לשאת דברים ואמר: "לא יכולתי שלא לקחת את רשות הדיבור ולומר כמה אני מתרגש ומודה על אות ההוקרה שניתן לי מהמרכז הבינתחומי הרצליה. מוסד לתפארת, שפועל יחד עם חבורה של אנשי מופת ביצירת המדע והפילנתרופיה הבונה מוסדות.
המרכז הבינתחומי תומך בערך של המצוינות, ערך בו אני תומך בכל ליבי.
המרכז הבינתחומי דואג לסייע למלגות לסטודנטים הזקוקים להן וכך, משלב ערכים של מצוינות וסתימת פערים."

כאות הוקרה על תרומה ליזמות חברתית, הוענק בטקס "אות וינד ליזמות חברתית" לגב' סוזן אקרמן-ברמן, מנהלת הטרנספורמציה של Pick n Pay Holdings Ltd. אקרמן-ברמן פנתה אל הבוגרים המצטיינים שהשתתפו בטקס ואמרה: "להתגבר על עוני אינה לא פעולת צדקה אלא פעולה של צדק. כמו עבדות ואפרטהייד, עוני אינו טבעי. עוני הוא יצירת אדם וניתן להתגבר עליו ולהדיח אותו באמצעות פעולות האדם. לפעמים זה דורש מדור להיות נפלא. אתם עכשיו יכולים להיות הדור הנפלא הזה. תנו לנפלאות שלכם לפרוח."

עוד בין מקבלי תואר עמית כבוד מהמרכז הבינתחומי הרצליה עבור תרומה יוצאת דופן לחברה בישראל ובעולם:
גב' יהודית יובל רקנאטי, מייסדת עמותת נט"ל; פרופ' אהרן צ'חנובר, מבכירי חוקרי הביוכימיה בעולם, חתן פרס נובל לכימיה וחתן פרס ישראל; פרופ' דירק אולצן, פרופסור למשפטים מאוניברסיטת היינריך היינה שבדיסלדורף גרמניה וחבר אגודת ידידי המרכז הבינתחומי הרצליה בגרמניה; מר דניאל חוסידמן, פילנתרופ ומאנשי העסקים הבולטים במקסיקו; מר גיל טנצר, ממייסדי קרן קונטרריאן לניהול הון ויו"ר חבר הנאמנים של אגודת הידידים האמריקאית של הבינתחומי הרצליה.