07/02/2012

המרכז הבינתחומי הרצליה קיבל את אישור המועצה להשכלה גבוהה לפתיחת התכנית לתואר ראשון משולב במשפטים ופסיכולוגיה*

תכנית הלימודים הייחודית תעניק זכאות לתעודה לתואר אקדמי משולב:LLB  במשפטים ו-BA  בפסיכולוגיה והסטודנטים שילמדו בה יקבלו הכשרה ייחודית ברמה הגבוהה ביותר בשני התחומים.

המרכז הבינתחומי הרצליה קיבל את אישור המועצה להשכלה גבוהה לפתיחת התכנית לתואר ראשון משולב במשפטים ופסיכולוגיה. תכנית הלימודים הייחודית תעניק לבוגריה זכאות לתעודה לתואר אקדמי משולב:LLB  במשפטים ו-BA  בפסיכולוגיה. התכנית המשולבת מוצעת במסגרת בית ספר רדזינר למשפטים ובית הספר לפסיכולוגיה בבינתחומי הרצליה, שרכשו מוניטין של מצוינות בזכות רמת ההוראה, איכות המחקר וההשקעה בסטודנטים.

תכנית הלימודים מאתגרת ותובענית ולכן, מיועדת למועמדים מצטיינים. הסטודנטים שיתקבלו, יזכו להכשרה ייחודית ברמה הגבוהה ביותר בשני התחומים, שתקנה להם יתרון משמעותי לאחר הלימודים.

התכנית כוללת שלושה מרכיבים עיקריים: הכשרה במשפטים כנדרש לתואר ראשון; הכשרה בפסיכולוגיה כנדרש לתואר ראשון; ומסגרת של קורסים ייחודיים המשלבים היבטים רלוונטיים לשני התחומים כגון: ערכים ונורמות חברתיות; סוגיות פסיכולוגיות בדיני משפחה, סוגיות משפטיות בפסיכולוגיה קלינית ועוד.

לדברי פרופ' מריו מיקולינסר, דיקן בית הספר לפסיכולוגיה "המרכז הבינתחומי מביא מאז הקמתו רוח של חדשנות, יצירה ומצוינות. ברוח זו אנו שמחים להיות שותפים יחד עם בית ספר רדזינר למשפטים לפתיחת תכנית הלימודים הייחודית והמאתגרת לתואר ראשון משולב במשפטים ופסיכולוגיה. התכנית תקנה לסטודנטים ידע, כלים ויתרון משמעותי שיאפשרו להם להגשים את שאיפותיהם האישיות והמקצועיות ואף לתרום לרווחת הפרט והחברה".

כחלק מתפיסת עולמו של המרכז הבינתחומי, תכנית הלימוד הינה בינתחומית ותתפרס לאורך ארבע שנים. בתכנית ילמדו מיטב החוקרים והמרצים בתחום המלמדים בבתי הספר למשפטים ופסיכולוגיה במרכז הבינתחומי, מומחים בעלי שם בינלאומי וניסיון אקדמי ומחקרי עשיר באוניברסיטאות בישראל ובעולם, בהם: פרופ' ישי בר, דיקן בית ספר רדזינר למשפטים ומומחה לדיני מיסים; פרופ' מריו מיקולינסר, דיקן בית הספר לפסיכולוגיה וחתן פרס א.מ.ת. בחקר הפסיכולוגיה; פרופ' אהרן ברק, נשיא בית המשפט העליון בדימוס ומומחה למשפט חוקתי; פרופ' אמנון רובינשטיין, מומחה למשפט ציבורי וחתן פרס ישראל לחקר המשפט לשנת תשס"ו; פרופ' אוריאל פרוקצ'יה, מומחה לדיני חברות וניירות ערך ומחבר טיוטת חוק החברות; פרופ' דן זכאי, מומחה בעל שם עולמי בתחום הפסיכולוגיה הקוגניטיבית והארגונית וחתן פרס א.מ.ת. בחקר הפסיכולוגיה; פרופ' אורית טיקוצ'ינסקי, מומחית בפסיכולוגיה חברתית וקבלת החלטות; ד"ר טל בן-שחר, מומחה לפסיכולוגיה חיובית וראש מרכז מיטיב לחקר ויישום הפסיכולוגיה החיובית.

*המועצה להשכלה גבוהה אישרה את פתיחת התכנית. הענקת התואר מותנית באישורה.