12/01/2012
המרכז הבינתחומי הרצליה קיבל את אישור המועצה להשכלה גבוהה לפתיחת ההרשמה לתואר ראשון דו-חוגי בלימודי קיימות

המרכז הבינתחומי הרצליה קיבל את אישור המועצה להשכלה גבוהה לפתיחת ההרשמה לתואר ראשון (B.A.) במסלול דו-חוגי בלימודי קיימות*

התכנית, הראשונה מסוגה בישראל, תכשיר את מקבלי ההחלטות העתידיים בתחומי הממשל והכלכלה להתמודד עם נושאי הקיימות (Sustainability) במאה ה-21

המרכז הבינתחומי הרצליה קיבל את אישור המועצה להשכלה גבוהה לפתיחת ההרשמה לתואר ראשון בקיימות (Sustainability), מהתחומים המתפתחים בעולם, המשפיעים כיום רבות על המגזר הציבורי והעסקי. התכנית ללימודי קיימות מציעה תואר דו-חוגי בקיימות וכלכלה ובקיימות וממשל, הינה הראשונה מסוגה בארץ ומבוססת על תכניות לימודים דומות בבתי הספר המובילים בארה"ב, בתוספת היבטים מקומיים הייחודיים לישראל.  תכנית הלימודים הינה בינתחומית ויושם בה דגש על הנושאים העומדים על סדר היום הסביבתי ובהם: פיתוח כלכלי בר קיימא בהתחשב בנושאי הקיימות, תכנון לאומי ארוך טווח של משק המים והאנרגיה; ראייה בינלאומית ליזמות וקבלת החלטות בנושא קיימות, איכות סביבה ואנרגיה; פיתוח ויזמות בתחומי סביבה ליצירת פתרונות חלופיים להבטחת הקיימות ועוד.

ההתעוררות הסביבתית מפנה זרקור לקובעי המדיניות הציבורית ולמקבלי ההחלטות במגזר העסקי והפרטי. מטרת התכנית היא להכשיר את מקבלי ההחלטות העתידיים בתחומי הממשל והכלכלה, להתמודד עם נושאי הקיימות המעסיקים את ישראל והעולם במאה ה-21 ולהקנות לבוגריה יתרון במגוון תחומי עיסוק.

פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי הרצליה, אמר כי "התכנית בקיימות מדגישה את החשיבה הבינתחומית המשלבת בין ערכי הסביבה ותנאי החיים האנושיים לבין דרישות הפיתוח וצרכי האדם הבסיסיים כמו מים, מזון ואנרגיה. בשל היות הנושא נקודת מפגש של דיסציפלינות שונות – נוצר כאן למעשה תחום דעת חדש שלו חשיבות אסטרטגית במישור הלאומי והבינלאומי כאחד."

לדברי פרופ' מרדכי שכטר, דיקן בית הספר לקיימות מייסודן של החברה לישראל, כיל ובזן: "החלטות בתחום הקיימות הפכו חלק בלתי נפרד במגזר הציבורי והפרטי. מנהיגי העתיד נדרשים להבנה בתחומי הסביבה לשם תמיכה וליווי של שלבי התכנון והעשייה. השינויים הסביבתיים המשפיעים על תחומי חיינו מגלים מחד, קרקע פורייה ליזמות ירוקה, ומאידך, מחייבים חקיקה סביבתית ואחריות תאגידית מגבילה."

בית הספר לקיימות רואה כחלק משליחותו להיות מקום דיון ומפגש בין הגורמים הרגולטוריים במדינה, ארגוני איכות הסביבה ויזמי "טכנולוגיה ירוקה" לצד גורמים בינלאומיים.

בבית הספר ילמדו מיטב המרצים והחוקרים בתחום, בהם: דיקן בית הספר, פרופ' מרדכי שכטר, לשעבר רקטור אוניברסיטת חיפה ונשיא המכללה האקדמית תל חי, ממייסדי החוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה; פרופ' אורי מרינוב, היה המנכ"ל הראשון של המשרד לאיכות הסביבה, לשעבר ראש החוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה; פרופ' ארזה צ'רצ'מן, מומחית לפסיכולוגיה חברתית בנושאי סביבה, לשעבר דיקנית הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון; ד"ר יעל פרג, מתמחה במדיניות אנרגיה ושינוי אקלים ולשעבר חוקרת בכירה ב- Environmental Change Institute שבאוניברסיטת אוקספורד; ד"ר קרני לוטן, משפטנית המתמחה בתחום הרגולציה הסביבתית.

*המועצה להשכלה גבוהה אישרה את פתיחת ההרשמה לתואר B.A בקיימות. הענקת התואר מותנית באישורה.