26/12/2011
תכנית חדשה למצטיינים בבינתחומי הרצליה: קבלת החלטות ואסטרטגיה

התכנית תיפתח במסגרת לימודי התואר הראשון בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה

בראש התוכנית יעמוד ד"ר דמיטרי (דימה) אדמסקי.

החל משנת הלימודים תשע"ג, בית הספר לאודר לממשל מציע לתלמידי התואר הראשון תכנית חדשה למצטיינים: קבלת החלטות ואסטרטגיה.

זוהי תכנית לימודים ייחודית המיועדת להכשיר סטודנטים בתחומים של קבלת החלטות, ניתוח אסטרטגי ותכנון ארוך טווח. התכנית מקנה כלים לתפקידים במגוון תחומים אנליטיים וניהוליים בארגונים ומוסדות ממשלתיים ולא-ממשלתיים, במגזר הפרטי והציבורי בישראל ובעולם. סגל ההוראה בתכנית כולל מרצים ומומחים הידועים בארץ ובעולם בתחומים אלו לצד מנהלים בכירים מהמגזר הציבורי והפרטי.

בוגרי התכנית יוכלו להמשיך לתארים מתקדמים בתחום מדעי החברה.

תכנית הלימודים הינה ייחודית ובינתחומית ותעניק לסטודנטים כלים אקדמיים ומעשיים בשני התחומים העיקריים:

מדע קבלת ההחלטות - מדע קבלת ההחלטות מתבסס על תיאוריות ושיטות ממגוון תחומים, לרבות: פסיכולוגיה, כלכלה, תורת המשחקים, פילוסופיה, סטטיסטיקה, תורת הניהול, מדעי המוח, פיזיקה, מתמטיקה ועוד. הלימודים יציידו את בידע בסיסי ביישום מדע קבלת ההחלטות בתחום המדיניות, שוק ההון, שיווק, בריאות , ניהול, משפטים ובתחומים נוספים.

אסטרטגיה – הלימודים העוסקים בתחום האסטרטגיה יקנו לסטודנטים הבנה וידע בתחומים של היחסים הבין-לאומיים, לימודי ביטחון ומודיעין, היסטוריה צבאית, גיבוש וניהול מדיניות בתחום הביטחון הלאומי, היסטוריה ותיאוריה של אינטראקציות אסטרטגיות בתחום הא-סימטרי, הקונבנציונאלי, והגרעיני, וכן בהבנה אודות היחסים הבין-לאומיים העכשוויים במזה"ת ובעולם.

בשנת הלימודים השלישית יתנסו הסטודנטים במגוון התמחויות בממשל, במשרדי ממשלה, מכוני מחקר, מלכ"רים וחברות מהמגזר הפרטי.  התנסות שתאפשר לסטודנטים לתרגם את ההכשרה התיאורטית והמיומנויות שנרכשו במהלך הלימודים לעולם המעשי וכן, תאפשר להם היכרות קרובה עם תהליכי ניהול וקבלת החלטות במגוון קהילות מקצועיות בארץ ובעולם.

התכנית מקנה לבוגריה הכשרה לתפקידי יעוץ, ניהול וניתוח אסטרטגי בארגונים ומוסדות במגזר הפרטי והציבורי. הבוגרים יירכשו ידע תיאורטי ומעשי מהמתקדם ביותר שיאפשר להם למקם את עצמם בחוד החנית המקצועי.