01/12/2011
הועדה הבינלאומית של המל"ג העניקה שבחים לבי"ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה

בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי הרצליה בראשותו של הדיקן, פרופ' אלכס מינץ, זכה לשבחים רבים מהועדה הבינלאומית שמינתה המועצה להשכלה גבוהה להערכת איכותם של בתי הספר למדעי המדינה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטאות ובמוסדות האקדמיים המובילים בישראל.

הועדה הבינלאומית שהקימה המועצה להשכלה גבוהה, כללה אנשי אקדמיה וחוקרים מובילים בתחומי מדע המדינה מאוניברסיטאות עילית בארה"ב. בראש הועדה עמד פרופ' תומאס ריסה מהאוניברסיטה החופשית של ברלין.

על פי הנכתב בדו"ח, בי"ס לאודר לממשל, אשר בראשו עומד הפרופ' אלכס מינץ: "הצליח בתוך זמן קצר לרכוש מוניטין רב לא רק בישראל, אלא אף מוניטין בינלאומי והשכיל לעשות שימוש בגמישות המאפיינת את המרכז הבינתחומי, כדי ליצור בית ספר אשר משלב בהצלחה בין חברי סגל בכירים בעלי ניסיון רב באקדמיה, בממשל או בפוליטיקה לבין חברי סגל זוטרים בעלי דוקטורט ממוסדות אקדמיים נחשבים ביותר בעולם. כל חברי סגל בית ספר לאודר לממשל, מהווים נכס יקר ערך לביה"ס ולהתפתחותו העתידית. בנוסף, דיקן ביה"ס וסגנו ד"ר בועז גנור, נחשבים שניהם למומחים מן השורה הראשונה בתחומם ובולטים ברמת המנהיגות שהם מציגים. חברי סגל בית הספר פרסמו ספרים ומאמרים רבים בהוצאות ספרים נחשבות, דוגמת אלה של אוניברסיטאות הרווארד, ייל וקיימברידג' ובכתבי עת יוקרתיים כגון "American Political Science Review", "American Journal of Political Science" ועוד".

באשר לסטודנטים ולבוגרים של בי"ס לאודר לממשל, נכתב בדו"ח: "הסטודנטים והבוגרים הצביעו על כך כי הנהגת בית הספר והסגל הבכיר מתייחסים אליהם כשותפים לדרך. הם ציינו והדגישו את חשיבות מדיניות הדלת הפתוחה של הדיקן והסגל, המאפשרת להם להעלות בפניהם רעיונות ויוזמות, שלרוב מיושמות בפועל. בסך הכל התחושה הכללית בקמפוס היא של אקטיביות, מעורבות, ועניין בסוגיות ציבוריות וחברתיות".

לדברי פרופ' מינץ, "אנו גאים מאד בדו"ח הועדה הבינלאומית ובשבחים חסרי התקדים שבית הספר לממשל קיבל. הדו"ח מוקיר את המאמצים הרבים שמושקעים בבית הספר, החותר כל העת להתקדם, להתפתח, ולהיות בין המובילים בעולם בתחומו, כמו המרכז הבינתחומי עצמו"