10/02/2011
פרופ' צבי אקשטיין יצטרף לבית הספר לכלכלה במרכז הבינתחומי הרצליה

פרופ' צבי אקשטיין, המשנה לנגיד בנק ישראל, יצטרף למרכז הבינתחומי הרצליה וימונה בינואר 2012 לדיקן הראשון של בית הספר לכלכלה במרכז הבינתחומי.

פרופ' אקשטיין הוא בעל תואר B.A בכלכלה מאוניברסיטת תל אביב ותואר Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת מינסוטה, ומכהן כיום כמשנה לנגיד בנק ישראל וכפרופסור לכלכלה באוניברסיטת ת"א. פרופ' אקשטיין הוא עמית ב- Econometric Society ומשמש כעורך של ה- European Economic Review. הוא שימש בעבר כמרצה במספר אוניברסיטאות מובילות בארה"ב, בהן אוניברסיטת ייל, קרנגי-מאלון ובוסטון, זכה בפרסים אקדמיים ומקצועיים יוקרתיים רבים בתחום מחקרו, והיה חבר במספר ועדות מקצועיות מטעם משרדי ממשלה שונים.

פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא המרכז הבינתחומי הרצליה: "אנחנו גאים על הצטרפותו של פרופ' אקשטיין למרכז הבינתחומי. כהונתו כדיקן תוביל לביסוסו של בית הספר לכלכלה כמרכז בעל חשיבות בינלאומית וכגורם חשוב בהתמודדות ישראל עם האתגרים העתידיים בתחומי הכלכלה".