08/12/2010
נשיא המדינה, שמעון פרס, הדליק נר שביעי של חנוכה עם סטודנטים מחו"ל הלומדים במרכז הבינתחומי הרצליה

נשיא המדינה, שמעון פרס, התארח הערב 7 בדצמבר 2010, בקמפוס המרכז הבינתחומי הרצליה, והדליק נר שביעי של חנוכה עם סטודנטים יהודים מהתפוצות, המגיעים מכ- 77 מדינות ללמוד בבית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי, במרכז הבינתחומי הרצליה, וקיים דיון בלתי פורמאלי בהשתתפות הסטודנטים.

לשאלת הסטודנטית רייצ'ל קיז מארה"ב, מה ניתן לעשות על מנת להלחם באנטישמיות הגואה, ענה הנשיא "אנשטישמיות היא מחלה גם עבור מי שאינו יהודי. כל מי שנוגע בסוג של גזענות, מסכן את החברה כולה. המסקנה שלי היא שדמוקרטיה היא לא רק הזכות לשיוויון, אלא גם הזכות להיות שונה. העולם לא נגדנו, מכיוון שמי שנגדנו הוא נגד עצמו באותה המידה. הבעיות כיום הן גלובליות."

הנשיא סיים את דבריו לסטודנטים בעצה: "בכל אחד ואחת מכם גלום פוטנציאל גבוה בהרבה ממה שאתם חושבים. כישרון הינו תהליך. אם תעבדו קשה יהיו לכם חיים משמעותיים. אם תכנעו למוסכמות, תבזבזו את חייכם."

בית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי במרכז הבינתחומי הרצליה, הינו המוסד היחידי להשכלה גבוהה בישראל המציע תכניות לימודים מלאות לתואר ראשון, הנלמדות בשפה האנגלית. ייחודו של בית הספר הבינלאומי טמון בשילוב בין מצוינות אקדמית לבין ערכים ציוניים והשאיפה להעמקת הקשר בין ישראל לתפוצות.

הסטודנטים מחו"ל  מהווים כ- 20% מהסטודנטים בקמפוס הבינתחומי, ומספרם עומד כיום על כ- 1,300 סטודנטים, המגיעים מ-77 מדינות כגון: תורכיה, מרוקו, סינגפור, מכסיקו, שוויץ, שבדיה, גרמניה, איטליה, צרפת, אנגליה, ארגנטינה, זמביה, ברזיל, הודו, דרום אפריקה, צ'ילה, דרום קוריאה, ניגריה, קולומביה, גואטמאלה, הונדורס, פרו וונצואלה, סרביה, פינלנד, אריתריאה, ארה"ב ועוד.

חלק גדול מתלמידי בית הספר הבינלאומי בוחרים לעלות לארץ ולהישאר בישראל בתום לימודיהם (כ- 70%), להתגייס לצה"ל, להקים משפחה או עסק, ואחרים חוזרים לארצות מוצאם והופכים לשגרירים של רצון טוב של מדינת ישראל.