06/12/2010
תואר ד"ר לשם כבוד הוענק על ידי אוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף לפרופ' אוריאל רייכמן, נשיא הבינתחומי הרצליה

אוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף גרמניה העניקה ביום שישי, 26 בנובמבר 2010, תואר ד"ר לשם כבוד לפרופ' אוריאל רייכמן, נשיא המרכז הבינתחומי הרצליה. התואר הוענק בטקס חגיגי שנערך במעמד אורחים מהארץ ומחו"ל.

זוהי הפעם השנייה בלבד שאוניברסיטת היינריך היינה מעניקה תואר ד"ר לשם כבוד לאישיות מחוץ לגרמניה, ובסך הכל הפעם ה- 18 שהתואר מוענק מאז שהוכרזה כאוניברסיטה, בשנת 1965.

במעמד הענקת התואר נשא דברים, ד"ר יורגן רוטגרס, לשעבר ראש ממשלת נורדריין ווסטפליה, אשר ציין את תרומתו המשמעותית של פרופ' רייכמן לחברה הישראלית, ואמר: "פרופ' רייכמן פועל למען עתיד טוב יותר, הוא מטפח מקומות בהם נדמה ששום דבר כבר לא יצמח. אנחנו בגרמניה מצאנו בו חבר. אנו חבים לו תודה".

על יחסי ישראל גרמניה אמר רוטגרס: "למרות הפשעים הנוראיים שבוצעו בשם גרמניה בתקופת השלטון הנאצי, ניתנה לנו הגרמנים ההזדמנות לפיוס. היחסים בין ישראל וגרמניה הם מלאי חיים, ומיושמים על ידי בני אדם משני הצדדים. עבורנו, מדינת ישראל היא חברה ושותפה. אנו חבים רבות לאנשים כמו פרופ' רייכמן".

האנלור קראפט, ראש ממשלת נורדריין ווסטפליה, ציינה את תרומתו הנכבדת של פרופ' רייכמן לקירוב לבבות בין ישראל לבין שכניה, באמצעות התכנית המיוחדת המשלבת סטודנטים ישראלים, ירדנים ופלשתינים "בדרך העקלקלה לשיתוף פעולה והבנה בין ישראל לבין שכניה, תכנית לימודים זאת הינה פרויקט קטן אך יוצא דופן שהוא פרי יוזמה של המרכז הבינתחומי. ממשלת נורדריין ווסטפליה שמחה לתמוך בפרויקט מבורך זה במשותף עם אוניברסיטת היינריך היינה. תמיכה בצעירים וקידום למידה, מדע ומחקר הינם חיוניים לעידוד מודעות הדדית והבנה. זוהי הדרך היחידה להפיג דעות קדומות, לבנות גשרים מעל לפערים הנראים כבלתי ניתנים לגישור ולאפשר לאנשים לחיות בשלום ובבטחון."

פר שטיינברוק, לשעבר שר האוצר הפדראלי של גרמניה, סיפר על המפעל הציוני המתקיים מזה כעשור במרכז הבינתחומי, בית הספר הבינלאומי של שם רפאל רקנאטי "כיום כ- 1200 סטודנטים מרחבי העולם לומדים במרכז הבינתחומי, ומתמקדים בנושאים העוסקים בממשל וחוקה בישראל, בכלכלה, ביחסי חוץ, ובנושאים חברתיים אחרים. המרכז הבינתחומי הוא מוקד משיכה לסטודנטים מ 63 מדינות בשל העובדה שהוא מקדם גישה אינטר-דיסציפלינארית, ובד בבד מעניק לסטודנטים שלו רקע תרבותי רחב וחזון בעל אופק בינלאומי. לכן, אפשר לומר, שחזונו של פורפ' רייכמן התגשם."