06/04/2010
נבחרת המרכז הבינתחומי הרצליה זכתה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית במשפט בינלאומי הומניטרי ע"ש פיקטה

נבחרת המרכז הבינתחומי הרצליה זכתה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית על שם פיקטה, התחרות היוקרתית ביותר בעולם בתחום המשפט הבינלאומי ההומניטארי (דיני מלחמה). דניאל בראון מבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה, ויונתן ברוורמן ואורי פלדמן מבית ספר רדזינר למשפטים, ייצגו את המרכז הבינתחומי בתחרות אשר התקיימה השנה בקוויבק, קנדה ונמשכה שבוע ימים, במהלכה התמודדו 45 נבחרות סטודנטים מרחבי העולם.

במהלך התחרות השתתפו הקבוצות בסימולציות שונות אשר מדמות סיטואציות מורכבות המתרחשות באזורי לחימה שונים בעולם, ונדרשו להפגין ידע משפטי נרחב ויכולת ליישם את הידע בהתאם לתפקיד אותו שיחקו בכל סימולציה. לדוגמא, נציגי הצלב האדום הבינלאומי בפגישה מול שרים בממשלה או מפקדים צבאיים של כוחות גרילה.

בגמר גברה הקבוצה של המרכז הבינתחומי הרצליה על הקבוצות החזקות של אוניברסיטת ניו יורק - NYU ואוניברסיטת מונטריאול, וזוהי הפעם הראשונה בה קבוצה מישראל מעפילה לגמר התחרות היוקרתית,  ואף זוכה במקום הראשון.

לאחר שהוכרז על ניצחונה, זכתה קבוצת הסטודנטים מהמרכז הבינתחומי לתשואות רבות והם קיבלו ברכות חמות על הופעתם המרשימה והייחודית מהקבוצות המתחרות כולל מהסטודנטים מאיראן, מלבנון ומירדן. זוהי השנה הראשונה בה משתתף המרכז הבינתחומי הרצליה בתחרות הארצית ובעקבותיה גם בתחרות הבינלאומית היוקרתית. ההכנות לתחרות נמשכו כחצי שנה ונערכו בהנחייתם של דפנה רי'צמונד-ברק ומאמן הקבוצה עדו רוזנצוייג.

הרישום לתחרות הארצית הבאה יתחיל במהלך חודש אפריל.