20/01/2010
פרופ' ישי בר מונה לדיקן בית ספר רדזינר למשפטים במרכז הבינתחומי הרצליה

פרופ' ישי בר מונה לתפקיד דיקן בית ספר רדזינר למשפטים במרכז הבינתחומי הרצליה. פרופ' בר ייכנס לתפקידו עם תחילת שנת הלימודים הבאה (תשע"א).

פרופ' בר הינו בעל תואר LL.B בהצטיינות מהפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית, בעל תואר LL.M מ- London School of Economics ובעל תואר Ph.D מהפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית.

פרופ' בר שימש עד לאחרונה פרופ' חבר בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ותחום התמחותו הוא דיני מיסים. פרופ' בר זכה במענקי מחקר ובפרסים שונים על הצטיינותו במחקר ובהוראה. בין השאר הוכתרה עבודת הדוקטורט שלו כבולטת ביותר באוניברסיטה העברית בשנת אישורה. פרופ' בר היה חוקר אורח באוניברסיטת הרווארד וכיום ב- NYU.

לצד עבודתו האקדמית במהלך עשרים השנים האחרונות, פעל פרופ' בר בהקרבה רבה בשירות בטחון ישראל. במהלך חסר תקדים קיבל פרופ' בר תפקידי פיקוד קרביים ועלה במסגרת המילואים מקצין זוטר לדרגת אלוף. כמ"מ השתתף במבצע אנטבה, ובין תפקידיו הבולטים שימש כמח"ט צנחנים, מפקד עוצבת אדום (בדרגת תת-אלוף), מפקד קורסי מ"פים-מג"דים, מח"טים, ומפקדי אוגדות, וכיום הוא משמש כמפקד גיס במילואים. בשנת 2002 מונה פרופ' בר לתפקיד נשיא בית המשפט הצבאי לערעורים בדרגת אלוף והצטרף למטכ"ל.

על המינוי בירך פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא המרכז הבינתחומי הרצליה ואמר כי "אין ספק שמינויו של פרופ' בר יוסיף לפיתוחו של בית ספר רדזינר למשפטים ויעשיר את המרכז הבינתחומי בפעילות אקדמית ומנהיגות ערכית".