אודות הבינתחומי

על פי מודל אוניברסיטאות העילית (Ivy League) בארה"ב, פועל המרכז הבינתחומי הרצליה כמוסד אקדמי חופשי, ראשון מסוגו בישראל. המרכז נוסד בשנת 1994 על ידי נשיאו, פרופ' אוריאל רייכמן, לתועלת החברה והציבור. בשל בחירתו לא לקבל סבסוד ממערכת התקצוב הממשלתית של ההשכלה הגבוהה, נהנה הבינתחומי מחרות אקדמית ומנהלית מלאה.

מטרת הבינתחומי הרצליה להכשיר את מנהיגות העתיד של מדינת ישראל, באמצעות השכלה בינתחומית, המשלבת ידע תיאורטי מעמיק עם הכשרה מעשית, ובהנחיית סגל מרצים וחוקרים מהאוניברסיטאות המובילות בעולם ובישראל. גישתו היא הקפדה על מצוינות במחקר ובהוראה, לצד דגש על אחריות חברתית ומעורבות בקהילה. מאז הקמתו, הצליח הבינתחומי הרצליה להיות חלוץ בתחומים רבים ולהוביל מהפכה במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל, שאת עקבותיה ניתן לראות כיום במוסדות אקדמיים אחרים.

הבינתחומי מציע תכניות בינתחומיות לתואר ראשון במשפטים, במנהל עסקים, במדעי המחשב, בתקשורת, בפסיכולוגיה, בממשל, בכלכלה ובקיימות וכן תכניות לתואר שני בתחומים אלו. בנוסף, מציע הבינתחומי תכניות לתואר ראשון ושני, הנלמדות בשפה האנגלית לצד סטודנטים מכל העולם, במסגרת בית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי.

המרכז הבינתחומי הרצליה הוא מודל לחדשנות אקדמית בישראל. אקדמיה שפועלת ללא הרף לקידום המצוינות לצד אחריות חברתית, שבחרה שלא לקבל סיוע ממערכת התקצוב הממשלתית כדי שלא להוות נטל על החברה, ובמקביל פורצת דרך וזוכה להישגים יוצאי דופן. אקדמיה שהצהירה על עצמה כציונית ומחנכת את הסטודנטים לתרומה למדינה וליזמות, אקדמיה שמגדירה מחדש את השותפות עם הסטודנטים ואת מחויבותה לטובתם ולהשכלתם.

מאז הקמתו, הצטרפו לסגל המרכז הבינתחומי טובי המרצים מהאוניברסיטאות המובילות בעולם ובישראל, ותרמו מניסיונם העשיר כדי ללמד, לחקור ולפתח תכניות לימוד עדכניות, המשלבות לימודים תאורטיים ברמה הגבוהה ביותר עם התנסות מעשית בסביבה העסקית החדשה שהינה בינלאומית, ומחייבת ראייה גלובלית. תכניות הלימוד בבינתחומי מכשירות את הבוגרים להתמודדות עם הסביבה המודרנית המשתנה בקצב מואץ.

כיום לומדים במרכז הבינתחומי הרצליה כ-6,500 סטודנטים בעשרה בתי ספר: בית ספר רדזינר למשפטים; בית ספר אריסון למנהל עסקים; בית ספר אפי ארזי למדעי המחשב; בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה; בית ספר סמי עופר לתקשורת; בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה; בית ספר טיומקין לכלכלה; בית הספר לקיימות מייסודן של החברה לישראל, כיל ובזן; בית ספר אדלסון ליזמות; בית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי.
בנוסף, פועלים במרכז הבינתחומי 32 מכוני מחקר מובילים בתחומם, בהם: המכון למדיניות ואסטרטגיה, העורך את כנס הרצליה השנתי; המכון למדיניות נגד טרור; מרכז רוטשילד קיסריה לשוק ההון וניהול סיכונים; המרכז לחקר המזרח התיכון ויחסים בינלאומיים; מרכז לחקר הפסיכולוגיה של האינטרנט; מכון אספר לדיפלומטיה במדיה חדשים ומכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן.